ΧΛΩΡΙΟ

Το χλώριο είναι ένα στοιχείο που δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση. Η πιο κοινή μορφή που το βρίσκουμε είναι το χλωριούχο νάτριο (αλάτι). Μια από τις βασικές του χρήσεις είναι σαν απολυμαντικό του πόσιμου νερού. Το χλώριο παίρνει μέρος στη ρύθμιση της οσμωτικής πίεσης και στη διατήρηση της οξεο-βασικής ισορροπίας. Ακόμη το χλώριο είναι απαραίτητο για την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Είναι απαραίτητο στις περιπτώσεις δυσπεψίας και βοηθητικό σε πολλές στομαχικές διαταραχές. Όταν υπάρχει έλλειψη χλωρίου τότε παρατηρείται μείωση της μυϊκής δύναμης, όπως και κακή χώνεψη των τροφών.
Πηγές φυσικού χλωρίου : Σπαράγγια, αντίδια, βούτυρο, αγγούρι, ψάρια, φακές, μαρούλι, γάλα, μπάμιες, ελιές, ντομάτες, σιταριού.
 
Χλώριο
ΣΗΔ

?
Τροφὲς
mg/100 gr.
Σπαράγγια
?
Ἀβοκάντο
?
Παντζάρια
?
Ἀντίδια, Σιτάρι
?
Βούτυρο
?
Τυριά, Γάλα
?
Ἀγγύρι, Ἐλιὲς
?
Ψάρια
?
Φακές, Μπάμιες
?
Μαρούλι
?
Ντομάτες
?
Νεροκάρδαμο
?

Δεν υπάρχουν σχόλια: